2012.02.21.
11:22

Írta: Legelő Őse

Lényegtelen?

 

 

 

„Az is nyilvánvaló, hogy legyen bármilyen kimenetele ennek az ügynek, az nem Schmitt Pálról szól, még csak véletlenül sem szól Schmitt Pál tudományos teljesítményéről, az ennek a kormányzó erőnek a lejáratására irányuló szándékról szól" - nyilatkozta Kövér László. A házelnök szerint tehát nincs értelme levonni következtetéseket a vizsgálat eredményéből, hiszen az egész csak egy egyszerű lejáratás. Persze hogy az. Neki tudnia kell, hogyan működik a politika. 

Ezzel az időhúzással most éppen formálják a szavazóik gondolatait, csökkentik belső feszültségüket. A Fidesz médiagépezete folyamatosan okádja magából hogy ez az egész csak hazugság, és védi a védhetetlent:  "Schmitt Pál dolgozatából összesen két példány létezett. A Demokrata úgy tudja, az egyik Schmitt Pál brüsszeli irodájából tűnt el, még EP-képviselő korában. A másik a Testnevelési Egyetem könyvtárának raktárában volt... A Demokrata azon véleményének ad hangot, hogy nem Schmitt Pál húsz éve írt, szakmailag, jogilag és morálisan is vitathatatlan dolgozatát kellene vizsgálgatni, hanem a hvg.hu és a többi internetes portál eljárását. (...) A jelek szerint ugyanis valaki valóban lopott. És nem az elnök volt az."  A cikk címe a demokratában: "Tarts ki, Elnök úr!"

Ebben a HVG videóban azért egy – két dolog egyértelművé válik. A köztársasági elnökünk bujkál. Ez önmagában annyira kínos, hogy még ide leírni is kellemetlen. Az is látszik, hogy ez az ügy az egész pártnak nagyon kellemetlen. Főként azért, mert nem igazán tudnak mit mondani. Érzik, hogy bármilyen állásfoglalás konkrét hitelvesztéssel jár. Sőt idegesek is, hiszen nem nekik kellene válaszolniuk, hanem az elnöknek kellett volna kiállni mindenki elé egy igazi sajtótájékoztatón ahol kérdezni is lehet, és mind a két váddal szembenézni. De Pál nem teszi meg ezt az etikailag, erkölcsileg elvárható minimumot. Sőt, a kormány egyik prominens alakja úgy nyilatkozik, hogy akár csalt akár nem, ez úgy is csak lejáratás. Akkor tehát nem számít? Hatalmas felelőssége a mindenkori politikai elitnek hogy a társadalom irányában milyen etikai és erkölcsi hozzáállást közvetít. hogy a felelősségvállalás az egy fontos érték. Pont ezért tudta ez a kormány leváltani az előzőt, ezért kapott ennyi szavazatot. Erre mindezt arcul köpve inkább védik a védhetetlent? Elszomorító.    

 

Szólj hozzá!

Címkék: videó pokorni plágium hvg elnök kövér doktor lászló pál köztársasági

A bejegyzés trackback címe:

https://legeloose.blog.hu/api/trackback/id/tr454155125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása