2012.03.22.
17:11

Írta: Legelő Őse

Ki akar minket gyarmatosítani? Orbán.

        Orbán Viktor ünnepi(?) beszédében többször is elhangzott a mondat, mely  lassan és biztosan beépül a közbeszédbe: „Nem leszünk gyarmat!” Ha lenne vita Magyarországon, vagy Orbán hajlandó lenne nem előkészített módon is szerepelni a médiában, bizonyára megkérdeznék tőle, hogy ez pontosan mit is jelent? Értjük a célját, megszólítani a szélsőjobboldal szavazóit is, illetve sajátos módon edukálni a saját tábort, hogy bizony nem mi hibázunk, hanem a minket körülvevő világ fordult ellenünk, harcolnunk kell. Pedig ha konkretizálnánk, hogy pontosan mit is ért ez alatt a mondat alatt, azt hiszem kényelmetlenül feszengene. Pontosan úgy, mint azok a képviselők, akiktől meg is szokták kérdezni egy-egy beszéde után, hogy akkor most hogy is értette a vezér mindezt? Erre számos jó, de szomorú példát találhatunk a HVG és index videói között.

       Nézzük tehát, pontosabban. Azt állítja a miniszterelnökünk, hogy egyes nemzetek gyarmatosítani akarnak minket. Ebben az esetben számos nemzetközi szerződés véd minket, tagjai vagyunk a NATO-nak, ENSZ-nek stb., talán jelezni kellene, hogy ha már ennyi pénzt költöttünk a tagságunkra, most tessék minket megvédeni. Hogy ez nem fegyveres támadás? Nem baj, hiszen például az Észak-atlanti szerződés tartalmazza, hogy „a tagállamok minden politikai és katonai eszközt igénybe vesznek a tagországok szabadságának és a biztonságának megőrzése érdekében.” Itt akkor most kérjünk politikai segítséget, hiszen gyarmatosítani akarnak minket! Mi is a gyarmat? „A gyarmat valamely állam fennhatósága alatt álló terület. A gyarmat közigazgatásának legfelsőbb szintjét a gyarmatosító ország ellenőrzi, és nincs saját nemzetközi képviselete.” Ha jól értjük az üzenetet, akkor most arról van szó, hogy az EU, aki önmagában nem egy ország, hanem egy 27 tagállamból álló gazdasági és politikai unió, és úgy tűnik Orbán kommunikációja szerint most szemet vetett hazánkra!

         A logikát segítségül hívva vizsgálódjunk; nézzük, mit üzen ezzel a szavazóinak a miniszterelnök. Az EU tehát arra törekszik, hogy fennhatósága alá kerüljünk. Nos, ez már megtörtént. A szerződéseket aláírtuk, tagjai vagyunk az EU-nak. Ennek vannak keretei, és ezek bizony érintik a közigazgatásunkat, a gazdasági döntéseinket, jogalkotásunkat stb. De fontos kiemelni, hogy ennek előre meghatározott keretei vannak. Ezek a keretek az elmúlt időszakban jelentősen nem változtak, és ezek a magyar kormány számára egyértelműek, elérhetőek, és megismerhetőek voltak. Ami változott, az a magyar kormány törvénykezési gyakorlata, jellege, irányvonala mely mostanában sok esetben alapvető EU normákkal sem egyezik. Először politikai úton, a diplomácia nyelvén küldtek figyelmeztetést hazánknak. A logika már itt megszakad, hiszen ekkor a kormány és a miniszterelnök nemtelen, hazánkat, a magyarokat ért támadásokról kezdett beszélni. A diplomácia tehát kudarcot vallott. A következő lépés, - ez történik most – a vizsgálatok és kilátásba helyezett szankciók idején a kormány kettős beszédet folytat. Egyrészt azt állítja az EU felé, hogy együttműködünk, másrészt azt állítja hazafelé, hogy „Gyarmatosítanak minket!” Azok a szavazók, akik ritkán és nem körültekintően tájékozódnak, könnyen levonhatják a következtetést: először megtámadtak minket, most pedig egyenesen gyarmatosítani akarnak minket, ha csak nem teszünk valamit ellene! De itt jön ismét egy logikai bukfenc! Ne legyen kétségünk, a kormány valóban sok mindenben együtt fog működni az ET-al, és mivel sokáig nem tudja finanszírozni magát pusztán a piacokról országunk, így az IMF hitelért cserébe elkerülve a teljes lecsúszást, további engedményeket fogunk hozni. Akkor mit fog mondani a szavazóknak a miniszterelnök? Hogy lenyomtak miket? Vagy mostantól gyarmat lettünk? Ezt tényleg nem értem! Pusztán arról van szó, hogy kiszámíthatatlan és stratégia nélküli gazdaságpolitika mellett ez a kormány a kontinensen, egyedülálló módon él vissza a szintén közel egyedülálló kétharmados többségével. Nem véletlenül olvassák megdöbbenve a diplomaták az Áderi mondatokat Szájer feleségével kapcsolatban, hiszen nem az a baj Handó Tündével hogy nő! Az is maximum csak aggályos hogy a férje írta az új alkotmány jelentős részét, nem is beszélve arról, hogy a miniszterelnöknek és családjának jó barátja. Ez mind hagyján. A baj az, hogy nincs még egy olyan ország ahol egyetlen döntéshozó kezében ennyi hatalom összpontosulna. Azzal van a baj, - és ekkor már az előbb említett két másik csupán aggályos dolog is masszív problémává változik – hogy nem egy bizottság, hanem egy személy nevezi ki a bírákat! Ez csak egy példa, de jól jellemzi, milyen jellegűek azok a problémák, melyekért idejárnak az ET vizsgálódó tagjai.

Eddig is tisztán látszott, hogy ez a típusú harcos politizálás az ellenkező hatást váltja ki. Jelenleg konkrétan azokban az ügyekben sem tudunk lobbizni saját érdekeinkért, amelyeknél magunk mellé tudtuk volna állítani más országok képviselőit. Az EU-ban nem működik a karaktergyilkosság. Nem lehet így legyőzni, hiszen nem is harcol ellenünk, nem is értik, hogy a mi kormányunk mi ellen harcol igazából, milyen csatát akar megnyerni? Az EU nem Gyurcsány, és nem is az MSZP. Nem lehet ilyen módon lebontani. Csak annyit érnek el vele, hogy a hazai szavazók egy részét szkeptikussá teszik az EU valódi céljaival szemben, pusztán aktuálpolitikai érdekből, saját hibáikat leplezendő. Azt lehet elérni, hogy lesznek emberek, akik valóban elhiszik; minket gyarmatosítani akarnak, nem pedig elérni, hogy gazdaságpolitikánk kiszámítható és hiteles legyen, valamint hogy a hatalom bebetonozása érdekében még kétharmaddal sem választhatnak meg senkit 9 évre ekkora túl hatalommal a kézben úgy, hogy szinte senkinek sem tartozik elszámolással. Ilyen problémák vannak valójában! Nem az országot, nem minket támadnak, hanem a kormány intézkedéseit! Ha lenne egyeztetés, lenne vita, még akkor sem mondhatnánk azt, hogy magát a nemzetet támadja bárki is. Miért? Mert értelmezhetetlen maga a támadás szó is!

Felháborító úgy csinálni, mintha most lepődnénk meg, létezik lobbi. (Főleg a Fidesz részéről lenne furcsa...) Mintha most vennénk észre hogy a bankok, gazdasági társaságok profitért dolgoznak. Mintha a Fidesz leplezte volna le ezt az egész összeesküvést, beleértve azt is, hogy az EU-ban szintén kőkemény politizálás megy. Megértem hogy fura, és szokatlan ez a fajta érdekérvényesítési mód a Fidesz, és miniszterelnöke számára, aki bevallottan a puskaporos levegőben érzi elemében magát. De nincs más út! Lobbizni, érvelni, vitatkozni kell. Kiállni az érdekeinkért. Kiszámítható és értékelhető gazdaságpolitikát csinálni, és a jogalkotási paradoxonokat a katonai junták számára meghagyni. Ennek van értelme. Különben nem mások gyarmatosítanak minket, hanem Orbán Viktor gyarmatosítja szavazói gondolatait, sajátos téveszmékkel.

22 komment · 1 trackback

Címkék: orbán fidesz eu viktor et lobbi gyarmat

A bejegyzés trackback címe:

https://legeloose.blog.hu/api/trackback/id/tr784333317

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A demokrácia alkonya 2012.03.23. 08:49:48

Kedves Naplóm!Második bejegyzésemben törlesztenem kell egy tartozást: leírom az elmúlt évek történetét. Arról, hogyan ért véget Magyarországon a demokratikus Köztársaság és vette át a hatalmat Orbán diktatúrája.1990-ben kezdődött. Véget ért egy álom, m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.03.23. 12:21:46

OV szerint nem nemzetek akarnak minket gyarmatosítani, hanem bizonyos ""gazdasági körök"" (duplával csináltam, hogy még titokzatosabbnak tűnjön). Pl.: Jön a MCdonalds és nyit egy gyorskajádát az egyik frekventált budapesti téren, ezzel kiszorítja onnét a többi magyar éttermet. Ez így megy tovább még végül az egész városból, majd az egész országból eltűnnek a magyar kajádák. Ezzel a magyar ételeknek és hazai tulajdonú vállalatoknak vége. Na vmi ilyesmire gondolt...

Vhol igaza van, mert tényleg elgondolkodtató, hogy méreg drágán etetnek velünk szemetet, majd miután kiszorítottak mindenkit kiviszik a pénzt az országból.
Sajnos ez csak féligazság...

mert: 1 Ezekre "konkvistádorokra" szükségünk van, nélkül nemhogy egymillió, de még ötszázezer új munkahely sem lesz
2 Én szeretem magyar kaját meg minden, de azért ne hazudjunk már magunknak. Egy sarki kifőzdében épp ugyanúgy szart árulnak (de legalább magyar, kicsit büdös, kicsit drága, de legalább a miénk).

Lehet, hogy idealista vagyok, de én azt gondolom, hogy normális szabályozással rendes keretek közé lehetne terelgetni a multikat (meg a magyarokat), így létrejöhetne egy win-win helyzet, ahol ők is meg mi is nyerünk.

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.03.23. 12:38:13

_Utolsó előtti bekezdésed érdekes
Szerintem a dolgot két részre kell bontani. Egyrészt, hogy a tudatosan generált eu ellenség mennyire veszélyes az eu-ra és mennyire ránk.

Eu: Nyilván az Eu és Mo nem tartozik egy súlycsoportba, de van egy szempont, amit Brüsszelben sem hagyhatnak figyelmen kívül, ez pedig az euroszkepticizmus. A brittek és a csehek az anyatejjel szívják az euelleneséget, Sárközy most bírálta Schengent, Görögo.-ban nem egy tüntetésen eu zászló égettek... Egyelőre még kezelhető szinten van a helyzet, de később akár el is fajulhatnak a dolgok. OV Brüsszeli csatáival precedenst teremthet, és sok más embert fölbátoríthat.

Mo: Szerintem mi úgy vagyunk az Eu-val, mint a demokráciával, mindenki csodát várt aztán csak kiderült, hogy ez mégsem a tejjel-mézzel folyó Kánaán, most meg sírunk, hogy mennyivel jobb volt előtte. Az emberek nem értik, hogy ez csak egy lehetőség, de ha mi fölösleges kutatásokra (4-6-os forgalomszámlálás :) meg elcseszett 4-es metróra költjük a pénzt, akkor nem ér az egész semmit.
Az ország politikai stabilitása, gazdasági fejlődése, biztonsága az eu nélkül elképzelhetetlen, ezért, aki nyíltan támadja Brüsszelt az Magyarország jövőjével játszik.

2012.03.23. 20:34:47

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.03.23. 22:22:16

@Heron44444: Az első hozzászólásodra reagálva, tehát én is idealista vagyok. Az a véleményem, hogy az elmúlt 20 évben elmaradt a normális - de akár EU normáknak megfelelő - piacszabályozás. Ide nem csak az FMCG szektort, hanem a pénzügyi, és bankszektort is beleértem. A gyártás, szolgáltatások stb. piaca se maradjon ki. Most hirtelen meglepődni hogy ezeken a területeken a profitért megy a napi izzadság, tényleg elég fura. Lehet azt a profitot sarcolni ilyen egyszerű módon csak egy adó formájában, de ez sajnos nem igazán működő modell. A bankszektorban mert csökkenti a hitelezési kedvet, a többiben meg mert a beruházási kedvet,és így a munkahelyteremtést, stb. De már régóta kellett volna tenni valamit. Most azonban a mindenkori és a jelenlegi kormányok hiányosságait rákenni a profitorientált szférára, és a szokásos demagógiával beindítani a gyűlölködést, értelmetlen.
Lassan ott tartunk, hogy a sikeres és gazdag vállalkozó, gazdag ember már gyűlölet tárgya. Ahol tartjuk a pénzünket, a bankok pedig a sátán küldöttei... fura. Más országok abból csinálnak sok sok pénzt maguknak, hogy tudtak mit kezdeni a bankszektorral...
A másodikra: én azért várom a "csodát". A normális közbeszéd, és vita meghonosodását. Nem mindent kell elfogadni ez EU-tól, mert az a politikai érdekérvényesítésről szól. De ha mi csak keménykedünk, nehéz lesz. Szerintem. Mivel az egyetlen (kivéve a spamest) kommentelőm vagy, örülök hogy sok dologban egyetértünk.-)

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.03.24. 13:10:17

@Legelő Őse: És mi van, ha ezeket kommenteket egy nagyon bonyolult, nagyon ravasz "spamrendszer" részei :)

Én azért érzek különbségeket is. Ahogy látom te Orbán megközelítését teljes egészében elutasítod, ezzel szemben én árnyaltabbnak gondol a helyzetet, szerint OV egy létező problémákat fogalmaz át és ezekre ad rossz válaszokat. pl: te azt írtad a posztban, hogy ez a "gyarmatkérdés" nem is létezik, én meg azt, hogy ez jelen van, de nem abban a formában, ahogy Orbán mondja, és ezért más is rá a megoldás.

A megoldásban kb egyetértünk, de én azt nem tudom felfogni, hogy ha ezek kérdések ennyire egyértelműek, akkor az kibaszott politikusok miért nem tettek semmit az elmút22évben.
Másrészt a normálisabb szabályozás és a vásárló tudatosság igazából nem érdeke a bankoknak sem, mert ha jobban belegondolsz ez még bankadónál is több pénzt vonna el tőlük hosszabbtávon. A hülye ügyfélnél nincsen nagyobb bevétel, nem véletlen, hogy a hitelintézetek se törték magukat, hogy rendes tájékoztassák az ügyfelüket. Mondjuk lenne előnyük is a dologból pl: alacsonyabb kockázat, stabilabb gazdkörny..., de ettől még ez profitrátájukat csökkentené.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.03.27. 16:28:03

@Heron44444: Vagy éppen egy nagyon bonyolult posztoló és kommentelő rendszer találkozott most, és nem is létezünk....
Azért utasítom el Orbán megközelítését, mert nem tudom értelmezni. Önellentmondás. Szerintem nem lehet kicsit terhesnek lenni. Abban igazad van hogy vannak árnyalatok, sőt, ha elolvasod egy korábbi posztomat, pont a sokszínűséget hiányolom. Orbán és kabinetje véleményem szerint nem egy egységes és koherens véleményt, értékrendet, jövőképet stb, képvisel az EU és az országunk viszonyával (vagy akár a régiónk viszonyával) kapcsolatban, mely állásfoglalásnak vannak értelmezhető elemei - így vita is alakulhatna ki ezekről. Jelenleg én egy nagy katyvaszt látok. Néha ugyanazokról az értékekről mást nyilatkozik itthon, a sajtóban, a nemzetközi sajtóban, és az EU előtt. Értem hogy politikus, de azért mindennek van határa. Jelenleg ott tartunk, hogy nem is olyan régen már az EU vezetőinek legitimitását kérdőjelezte meg -hogy őket ki választotta meg? Értem hogy a tájékozatlan szavazóbázis egy részének ez manna, de azt hiszem a tájékozottak számára egyenesen ijesztő!
Nem mellékesen pedig kétségtelen hogy én egy erősebb EU-ban hiszek, de azért azt érezzük hogy a gyarmatosítás mint olyan, csak a szélsőségeknek szóló szavazatszerző mantra.
A szabályozásokkal kapcsolatban pedig: én sem tudom felfogni!Nem itt tartanánk!
Sőt azt sem tudom felfogni, hogy minden más esetében miért nem fontos az, hogy valamilyen stratégia mentén elinduljanak változások. Minden nagy ellátó és elosztó rendszerbe csak úgy öntjük bele a pénzt, mindig többet mint amit a mindenkori költségvetésben beterveztek (minden kormány ezt tette), miközben azokból orrán száján dől kifelé a zseton. Értem hogy így lehet pártpénzekhez jutni, meg a támogatókat helyzetbe hozni, de amíg ez nem változik, nem változott semmi sem, csak másra "kenik" a felelősséget. Az EU-ra a bizonyos pénzügyi körökre, a zsidókra, a cigányokra, az oligarchákra, a liberálisokra, a nácikra stb. Lehet ezt fokozni, de amíg komoly szakmapolitizálás nem indul el, egy helyben fogunk járni. Mindenki a másikra mutogat, a zseton meg elfolyik...

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.03.27. 17:09:40

@Legelő Őse: Már létre is hoztuk a magyar mátrixot, te ki akarsz lenni Morpheus vagy Neo?

Eléggé sokan mondják (és lehet, hogy kivételesen igazuk van), hogy a magyar politikában ideológia káosz van. Mo-n nincsenek letisztázva a gondolatok, a pillanatnyi politika haszon reményében nyilatkozgatnak össze-vissza.
Ma össznépi vita zajlik arról, hogy OV egyszerűen hülye, kurva ravasz manipulátor vagy megőrült. Nem tudom, hogy te melyik irányzatot képviseled, de én szerintem vhol ott van szellemileg, mint Napóleon Oroszo. megtámadása előtt (nem akartam túl hatás vadász lenni, ezért nem jöttem egy közelibb példával). Múltbeli "sikerei" és az általa felépített struktúra miatt nincs senki, aki figyelmeztethetné, hogy túl messzire megy, sajnos neki meg már olyan nárcissztikus az önképe, hogy magától nem veszi észre. Szvsz Orbán óriási öngólt lő azzal, hogy ezzel az agresszív politizálással teljesen jobbszélre tolódik.

A nagy ellátó és elosztó rendszerekből egyébként nem feltétlenül a pártkasszákba (inkább pályázatoknál, nagy beruházásoknál) ömlik a pénz. Ezek megreformálásnál inkább politikai és közegellenállást érzek.
Politikai: ezeket a rendszereket még az átkosban teljesen ingyenessé tették és jó alaposan kiterjesztették, ezt pedig a magyar nép jól megszokta. Kis túlzással a 60-as évek óta változatlan struktúrában (kivétel a felsőoktatás, ami sokszorosára növekedett) üzemel, ne számolva a demográfiai változásokkal, a belső migrációval, és a technológia fejlődéssel. A zemebreknek meg lehetetlen elmagyarázni, hogy nem lehet minden faluban kórház meg egyetem.
Közegellenállás: Az ezeket működtető szakma teljesen alkalmazkodott a rendszerhez. Nekik kurva jó, hogy a zavarosban halászhat, egy orvosnak ott hálapénz, egy egyetemi tanárnak a pályázgatás.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.03.28. 17:53:45

@Heron44444: Az első részével teljesen egyetértek, szerintem is szomorú ideológiai katyvaszban élünk. Egy közepes vállalat életében is problémás tud lenni, bizonytalanságot szül a munkavállalók körében ha nem ismerik a valódi célokat, a missziót, víziót. Ne is beszéljünk egy kétharmados pártról, amelyik előbb alkotmányoz, minthogy ezeket megfogalmazza. Előbb dönt vallásról, médiáról, drogtörvényről, adózásról, bármiről, minthogy akár csak saját magával megvitatná ezeket a társadalmi hétköznapokat élintő, korántsem elvont kérdéseket. De én vitáról, hatástanulmányokról és szakpolitikai egyeztetésekről álmodozom. Ehhez képest képviselői indítványokon keresztül dőlnek ilyen meghatározó, egy párt ideológiai arculatát meghatározó, fontos kérdések. Szánalmas.

A nagy ellátó és elosztó rendszerekkel kapcsolatban nem értek veled egyet. Sajnos nem lehet tovább halogatni hogy ezekben a szervezetekben a profizmus, a valódi teljesítmény, a menedzsmentszemlélet, a hatékonyság, de hogy a mániámra utaljak, alapvető stratégiák sincsenek, melyek hosszú távú fenntarthatóságról szólnak. Nincsenek komoly szakmaiságon alapuló tervek, hogy az egészségügy, a közösségi közlekedés, a tb, a nyugdíj, az adóhatóság, az adatszolgáltató, nyilvántartó stb. (ezer meg ezer terület, mint állami szolgáltatás)akár csak az elkövetkező 5 évben hová tart? Mi a fejlődési irány, amiért most ebben a pillanatban az alábbi jól megfontolt és alátámasztott lépéseket tesszük. Ehelyett egyik napról a másikra eladnak, hozzácsatolnak, elbocsátanak, beolvasztanak, megszüntetnek, újat hoznak létre... stb. egyszerűen őrület. Amire gondoltam - a MÁV, BKV, POSTA (lehetne folytatni a sort) esetében például minden évben hihetetlen mennyiségű közpénz folyik el számolatlanul. Elképesztő hogy semmilyen komoly strukturális reform nem indult el egyik cégnél sem - vagy csak néhány egység esetében. A profitot hozó részeket privatizálják, a többit hagyják elrohadni, és aztán nyújtják a kezüket.
Olyan országban élünk, ahol a közbeszerzései tanács pályázat nélkül bérel saját magának irodaházat!!!!!!!!!!! Ez vanb mindenhol....de ez most megint egy másik témához visz minket...

Az egészségügynek külön posztot szánok - érintett vagyok benne közvetett módon..

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.03.28. 20:37:40

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, én is azt mondom, hogy teljesen meg kell reformálni ezeket a rendszereket. Csak azt akartam kifejteni, hogy miért nem sikerült eddig senkinek, és szerintem nem realitás, hogy ezek az átalakítások komoly társadalmi támogatást kapjanak (nem véletlen, hogy ma már a reform szitokszónak számít). Szerintem 3 dolog kéne, hogy esély legyen ezekre újjászervezésekre: (1 Kurva nagy összeomlás)
2 Végre egy igazi államférfi, aki képes legalább lecsendesíteni ezt a rohadt nagy ellenállást
3 Jó gazdasági környezet. Ebben az esetben a rendszerben megspórolt pénzeket nem vonnák ki az adott szakterületről, hanem ott hagynák fejlesztésekre.

Ezek pol. feltételek, a szakmai feltétel nyilván egy jó stratégia (ami szerintem is rohadtul fontos csak még nem tartunk itt)

"Sajnos nem lehet tovább halogatni hogy ezekben a szervezetekben a profizmus, a valódi teljesítmény, a menedzsmentszemlélet, a hatékonyság"
Egyetértek, de ez egy rohadtul nehéz kérdés, egy bizonyos pontig ez tök egyértelmű, de előbb vagy utóbb ez igen veszélyessé válhat. pl: Ott vannak az onkológia eljárások, amik az egyik legdrágább kezelések, ugyanakkor a legértelmetlenebbek is (bocs, ha van rákos ismerősöd), tehát nem hatékony. De ezt majd kivessézük :) a kórházas posztodnál.

Most egyébként drága jó álamfőn vagyok kiborulva. Egyszerűen hihetetlen bazd meg, hogy ebben az országban mindent meg lehet úszni. Ha fölterjesztenek állami kitüntetésre, akkor nem fogok majd vele kezet (mondjuk ennek kicsi az esélye:)).

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.03.29. 19:46:48

@Heron44444: le fog mondani szerintem:-)

Az onkológiai kezelések nem minden esetben értelmetlenek. Jelenleg nehéz eldönteni hogy mikor igen és mikor nem. És persze vannak teljesen egyértelmű esetek, amikor nem használnak! Azonban a korai felismerés esetében sok ráktípusnál, szinte minden esetben képesek meghosszabbítani az életet, vagy akár részleges/teljes gyógyulást is hozhatnak. Mivel egészségügyhöz kapcsolódó területen dolgozom, elég nagy rálátásom van erre a területre. Sajnos a társadalom tele van téves információkkal a rákkal kapcsolatban... de ezekről tényleg majd egy teljes posztban, aztán egymásnak megyünk!

A posztod elejével teljesen egyetértek!!! Bár ne az összeomlás legyen....

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.03.29. 20:25:57

Most, hogy már elvették a doktoriját muszáj lesz.

Lehet, hogy ezzel a példával egy kicsit túllőttem a célon. Csak azt akartam mondani, hogy a hatékonyság, piaci alapú gondolkodás bizonyos helyzetekben nem fér össze morállal.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.03.30. 23:43:36

@Heron44444: nagyon nehéz kérdés, de az egészségügyben nem ott kell keresni egy valódi reform utáni hatékonyságot, ahol a morál játszik - nem az emberségben, gyógyításban. (nem reform a kórház bezárás, és szimpla összevonás...) de lassan érik a téma:-)

Nem mellesleg, NEM MONDOTT LE! Pedig egy hete még senki sem szavazott volna rá, tegnap és ma viszont szinte minden ismerősöm szerint egyértelmű volt hogy lemond. Erre nem. Kíváncsi vagyok hogyan tovább..

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.04.01. 17:23:13

Indexen fönn volt, hogy este a híradó után beszédet mond SP, azt gondoltam, hogy most lemond. Nézem a híradót, ahol már interjúként harangozták be a dolgot, ekkor már sejtettem, hogy mi lesz a vége. Aztán jöttek a hírek, hogy a SOTE rektorának nem is lett volna joga lemondatni, meg Orbán szerint a köztársasági elnök az sérthetetlen... Mikor megláttam azt a fasz riportert már tudtam, hogy itt szerencsenmosdatás készül.

Én azt beszéltem mindenkivel, hogy képzelik, hogy ezek után bárki is komolyan veszi SP-t, vagy a mandátuma lejártáig bujkálni fog?

Egyébként én nem erre a szerencsétlen idiótára vagyok igazán mérges, hanem OV-ra. Komolyan nem látja ez az ember, hogy mit művel, ráadásul ezzel saját magának is kurva sokat ártott.

Most hallottam, hogy lemondott Tulassy Tivadar a SOTE rektora. Ide mostmár tényleg forradalom kell méghozzá olyan, amelyik elsöpri az egész rohadt elitet úgyahogy van.

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.04.01. 17:24:06

@Legelő Őse: Indexen fönn volt, hogy este a híradó után beszédet mond SP, azt gondoltam, hogy most lemond. Nézem a híradót, ahol már interjúként harangozták be a dolgot, ekkor már sejtettem, hogy mi lesz a vége. Aztán jöttek a hírek, hogy a SOTE rektorának nem is lett volna joga lemondatni, meg Orbán szerint a köztársasági elnök az sérthetetlen... Mikor megláttam azt a fasz riportert már tudtam, hogy itt szerencsenmosdatás készül.

Én azt beszéltem mindenkivel, hogy képzelik, hogy ezek után bárki is komolyan veszi SP-t, vagy a mandátuma lejártáig bujkálni fog?

Egyébként én nem erre a szerencsétlen idiótára vagyok igazán mérges, hanem OV-ra. Komolyan nem látja ez az ember, hogy mit művel, ráadásul ezzel saját magának is kurva sokat ártott.

Most hallottam, hogy lemondott Tulassy Tivadar a SOTE rektora. Ide mostmár tényleg forradalom kell méghozzá olyan, amelyik elsöpri az egész rohadt elitet úgyahogy van.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.04.03. 16:24:43

@Heron44444: ahh..közben meg lemondott a Pál. Esküszöm ezek azt játsszák, hogy feszítik a húrokat, közben meg megtesznek bármit - aztán leengedik a szelepeket....csoda hogy az emberek elfordulnak a politikától? Már aki eddig is oda volt fordulva?

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.04.04. 07:26:16

Írok egy kommentet, erre pont az ellenkezője történik :)

Engem egyébként olyan mértékig felháborított ez az egész, hogy az már inkább motivált... Nem vagyok egy tüntetős típus, de ha most lenne egy komolyabb milla kimennék.

Idealista szemmel nézve ez tényleg egy szánalmas játszadozás, de realistábbik énem egy kicsit örül, mert kivételesen a sajtó (-mtv) és a közvélemény úgy viselkedett, ahogy egy ilyen helyzetben kell. Ez pedig egy lépés a normális demokrácia felé, nem?

Te mit gondolsz, ki jön most helyette? Orbán itt most csak veszíthet...

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.04.04. 07:29:55

@Legelő Őse: Írok egy kommentet, erre pont az ellenkezője történik :)

Engem egyébként olyan mértékig felháborított ez az egész, hogy az már inkább motivált... Nem vagyok egy tüntetős típus, de ha most lenne egy komolyabb milla kimennék.

Idealista szemmel nézve ez tényleg egy szánalmas játszadozás, de realistábbik énem egy kicsit örül, mert kivételesen a sajtó (-mtv) és a közvélemény úgy viselkedett, ahogy egy ilyen helyzetben kell. Ez pedig egy lépés a normális demokrácia felé, nem?

Te mit gondolsz, ki jön most helyette? Orbán itt most csak veszíthet...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.05.03. 15:07:13

Upsz - kicsit elhúztam az országból, és azt hittem ott is lesz net. A válasz már megszületett:-) Áder, a Jani. Így mennek ezek...

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.05.04. 08:38:05

@Legelő Őse: :)Telkóadó, tranziadó, Áder Jani jó lehetett hazajönni ezekre a hírekre

Kósa Balázs · http://elmondo.blog.hu 2012.07.06. 15:26:37

OFF: nem tudom, hová máshová írjam ,ezért ide írom, ne haragudj: köszi a kommenteket, amiket hozzánk írsz (elmondo.blog.hu), régebben ezt úgy is mondták, hogy respect (:

ON: és jó volt olvasni ezt a posztod is..

kela-bá 2013.01.30. 11:16:20

Jók a bejegyzések.Érdekesek, izgalmasak, mint pld. ez is : AZ ÁLLAMILAG FELTŐKÉSÍTETT BANKOK LENYELTÉK A TŐKÉT . Az erről szóló videó látható itt:
www.hunnio.com
További szép napot !

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.21. 10:28:53

@kela-bá: nem túl szimpatikus ez a fajta oldalreklámozás. Főleg,hogy az írásaim alapján sejthető hogy nagyon kevés közös pontunk lehet...
De te tudod...
süti beállítások módosítása